ALAPÍTVÁNY A KERESZTÉNY OKTATÁSÉRT

„Mikor az iskolák virágzanak, minden felvirágzik”
Martin Luther

Who we support


Örömhír
Általános Iskola

Az Örömhír Iskola célja, hogy szoros kapcsolat alakuljon ki a család, az iskola és a keresztény gyülekezet között, mivel ez a három intézmény határozza meg alapvetően a gyermek fejlődését.

Legfőbb céljuk, hogy minden iskolába járó gyermek Jézus Krisztus személyes és megváltó ismeretére jusson és Isten Igéjének nagyszerű bölcsességéhez méltó életet mutasson.

Közép-Európai
Teológiai Akadémia

A Közép-Európai Teológiai Akadémia Isten Igéjét, a Bibliát tanítja, valamint bátorít a Krisztus hívása iránti engedelmességre a mindennapokban.

Az Akadémia misszió és teológia szakon kínál négy éves képzést. A tananyag biblia-ismeretet, teológiát, tanácsadást, evangélizálást, missziós munkát, keresztény nevelést és gyakorlati keresztény életet ölel fel.

Kharisz tábor

Bibliai témájú, keresztény értékrendű nyári gyermektáborainkat évekkel ezelőtt indítottuk, hogy az általános iskolai korosztály számára tartalmas kikapcsolódást és jó élményeket biztosítsunk.

Táboraink nonprofit jelleggel működnek: a szervezők keresztény önkéntesekből, főleg pedagógusokból és gyülekezeti gyermekszolgálókból, segítőink pedig korábbi táborozóinkból, visszatérő fiataljainkból áll.

Célunk

Az Alapítvány a Keresztény Oktatásért 1995-ben azzal a céllal jött létre, hogy megismertesse az emberekkel a bibliai kereszténység alapvető hitelveit és gyakorlatát, nemzeti, nyelvi, kor szerinti, politikai, illetve vallási hovatartozásra tekintet nélkül. Ennek érdekében részt vesz keresztény oktatási intézmények alapításában, működtetésében, támogatásában, valamint bel- és külföldi missziós tevékenységek és programok támogatásában, és lelkipásztorok, misszionáriusok és keresztyén tanítók segítésében.

Dokumentumok